Mitax-300MITAX-300 - Suomalainen taksamittari

Etsitkö tietoja MITAX-21:stä? Klikkaa tästä

Mitax-300 on Suomessa suunniteltu ja valmistettu, täydellinen ja itsenäinen taksamittari. Mittarin toimintoja, kuten raportointia on mahdollista laajentaa tarvittaessa helposti lisälaitteilla kuten kirjoittimella, maksupäätteellä tai tilausjärjestelmän päätteellä. Näin käytössäsi on aina juuri sinulle sopivin, täydellinen ja toimiva järjestelmä.

Kannattaa huomioida mm:

Ajankohtaista...

Uudet KELA-vaatimukset
26.1.2018
KELAn ajojen kilpailutus on nyt käynnissä, ja niihin liittyvät mittarivaatimukset ovat tiedossa. Jatkossa yhdistelykyydit tulee laskuttaa asiakkaan toteutuneiden kilometrien mukaan (henkilömäärä-jako ei enää käy), joten kaikki Mitax-21 mittarit vanhenevat tämän vaatimuksen myötä.
Mitax-300 -mittarit vaativat ohjelmistopäivityksen jolla tämä ominaisuus otetaan käyttöön. Uusissa mittareissa on jo kaikissa valmiina ohjelma joka tähän pystyy (kassalla valinnoissa näkyy "Jaettu maksu" ja "Asiakas kyytiin"), mutta näihinkin täytyy päivittää KELA-parametrit sekä mahdollisesti ohjelma uudempaan vielä myöhemmin.
Koska kesällä on mittarin vaihtoon on aivan varmasti ruuhkaa, suosittelemme Mitax-21:n vaihtoa uudempaan mieluummin jo nyt kuin myöhemmin.


Verifone vx670 vanhenee
28.12.2017
Vanhat Verifone vx670-maksupäätteet lakkaavat toimimasta vuoden vaihteessa. Mikäli et ehdi saada uutta maksupäätettä käyttöösi tätä ennen, KELA-ajojen suoritus on silti mahdollista vuoden vaihteen jälkeen alla olevalla ohjeistuksella. Visat, Mastercardit ym. maksukortit voi käsitellä uudella maksupäätteellä jos sen on saanut. Tulosta mittarilta vanhalla maksupäätteellä käteis- tai laskutuskuitti (ohje alla), ja ota maksu uudella päätteellä naputtelemalla siihen summa ja ALV. Jos ALV-kysely ei ole päällä, tarkista että maksupääte käyttää varmasti 10% ALV-kantaa.
Mitax-21: Ota ajosta vain ajotosite (paina kassalla E ja N yhtä aikaa, siten että E painetaan pohjaan ensin). Kirjaa tilausnumero paperitositteeseen käsin. Voit hakea korvausta tämän paperitositteen perusteella.
Mitax-300: Paina ja pidä kassalla Maksutapa-nappia n. 3 sekuntia pohjassa. Valitse seuraavasta maksutapa-valikosta (näkyvissä vain käteinen/laskutus/korttimaksu) Laskutus. Voit hakea korvausta tämän paperitositteen perusteella.
Huomaa, että kummassakaan tapauksessa ajotositteeseen ei tule merkintää omavastuusta. Se täytyy periä asiakkaalta erikseen; liitä myös tämän kuitin kopio hakemukseen!
Mitax-300:lla on myös mahdollista tulostaa ajotosite jälkikäteen ajolistan kautta (Raportit -> Ajolista -> Lue -> (etsi oikea ajo) -> Tulosta).


Uudet KELAn mittarivaatimukset 1.7.2018 alkaen
27.12.2017
Takaamme, että Mitax-300 täyttää, tai tulee täyttämään kaikki mahdolliset mittariin KELAn osalta kohdistuvat uudet vaatimukset 1.7.2018 alkaen, ja Mitax tulee olemaan varmasti toimiva mittari myös jatkossa pelkällä ohjelmapäivityksellä. Voit siis tältä osin olla varma että laitteistosi on - ja tulee olemaan - varmasti toimiva jatkossakin.


Hintojen päivitys Mitaxiin
9.11.2017
Taksien hintojen vapautus astuu voimaan 1.7.2018. Tällöin myös Mitaxiin on mahdollista ohjelmoida nykyisistä taksoista poikkeavat hinnat. Hintojen päivitys tapahtuu joko asentajalla, tai kuittipalvelumme kautta - lisäämme keväällä kuittien selauksen lisäksi tänne lomakkeen jota kautta voit määritellä mittareihisi hinnat.
Mitax-300:een on mahdollista ohjelmoita 8 eri taksaluokkaa, joista saman ajon aikana voidaan käyttää neljää; joko taksoja 1-4 tai 5-8. Nämä neljän taksan ryhmät jakavat aina lähtö- ja odotushinnan keskenään. Julkaisemme myöhemmin tarkemmat ohjeet siitä kuinka hinnat voidaan määritellä ja minkälaisia rajoituksia niihin liittyy.


Taksan korotus
26.6.2017
Valtioneuvosto on antanut esityksen taksan korotuksesta. Perusmaksut ja lisät säilyvät ennallaan, mutta ajotaksoihin on esitetty 2-3 c/km korotuksia.
Jatkossa 1-taksa päivällä on siis 5,90€ + 1,60€/km, odotushinta 47,04€/h.
Uusi taksa on tulossa voimaan 30.6.2017, eli tulevana perjantaina.
Mitax-300-mittareihin asentaja voi ohjelmoida taksat jo ennakkoon, jolloin ne tulevat voimaan heti päivän muuttuessa perjantaiksi.


Taksinäyttely 2017
12.6.2017
Taksinäyttely 2017 Kiitos Taksinäyttelyssä osastollamme vierailleille kävijöille! Esillä oli langaton tiedonsiirto Mitax-300:n ja Verifone vx690-maksupäätteen välillä, joka ei vielä kuitekaan ole toimitettavissa, sekä kuittipalvelumme johon mittarin ajotiedot ja raportit talletetaan langattomasti WLAN-yhteyttä käyttäen.
Kuva on iltatilaisuudesta jossa olimme myös erittäin näkyvästi esillä!


Ajotietojen talletus WLAN-yhteyttä käyttäen
15.5.2017
Mitax-300:een on nyt mahdollista liittää erillinen WLAN-sovite jolla kaikki kuitit ja raportit siirretään automaattisesti palveluumme josta ne ovat aina helposti selattavissa, ilman että kuittien tietoja raportteja tarvitsisi erikseen syöttää järjestelmiin.

Tutustu tästä kuittipelvelumme toimintaan!

Henkilökuljetusnäyttely 2017
31.3.2017
Mitax ja vx690-maksupääte Kiitos Henkilökuljetusnäyttyssä vierailleille! Esillä meillä oli Verifonen vx690-maksupääte jonka oli tarkoitus olla langattomasti (WLAN-verkon yli) yhteydessä Mitax-300:een, mutta valitettavasti demo-efekti iski ja tätä ei voitu esitellä halutulla tavalla.
Uskomme silti että viimeistään kesällä, Taksinäyttelyssä tämä paketti on toiminnassa ja toimitettavissa.


vx690 maksupääte
7.12.2016
Valitettavasti uuden Verifone vx690-maksupäätteen ja sen langattoman mittariyhteyden käyttöönotto viivästyy vieläkin. Enneste tällä hetkellä on kesälle 2017, ja mittarin ja maksupäätteen välistä yhteyttä parannetaan toimimaan samalla paremmin kuin koskaan.


KELA-Suorakorvaus ja Jaettu maksu
7.12.2016
Uusi suorakorvausmalli on tulossa nykyisten suuunnitelmien mukaan koekäyttöön Hämeenlinnan alueelle kesällä 2017 ja laajenee myöhemmin muualle. Aikataulua tästä jatkokehityksestä ei ole vielä määritelty.

KELA-Suorakorvaus ja Jaettu maksu
26.9.2016
KELA on ilmoittanut halusta siirtyä suorakorvauksen yhdistelykyydeissä malliin jossa kustannusket jaetaan asiakkaille heidän matkustamansa toteutuneen matkan mukaan, nykyisen henkilömäärään perustuvan jakomallin sijasta.
Tämän muutoksen aikataulu ei ole vielä tiedossa (alustavasti tiedotettiin alkuvuodesta 2017 mutta nyt muutos on lykkäytynyt), mutta meillä on jo nyt valmius ottaa tämä käyttöön vaikka heti Mitax-300:n ohjelmapäivityksellä. Mitax-21 ei kykene tähän malliin ja tämän käyttöönoton yhteydessä ne jouduttanee vaihtamaan, joten Mitax-21:n asennusta uusiin autoihin ei enää suositella.


Aiempia uutisia:
Ulkoiset järjestemät

Mitax-300 voidaan liittää erilaisiin maksu-, ajovälitys-, seuranta ja muihin järjestelmiin. Tällöin kaikki auton ja ajon tiedot välittyvät automaattisesti järjestelmän ja mittarin välillä, esimerkiksi ajon aikana kertynyt hinta tai ajon päätteeksi toteutuneet maksutiedot, vaikka suoraan laskutukseen.
Voit liittää mittarin myös meidän palveluumme, jolloin tiedot siirtyvät suoraan autosta tietokantaan laskutusta tai seurantaa varten.
Mittarin protokolla on yksinkertainen ja siten helposti liittevissä osaksi juuri teidän käyttämäänne järjestelmää. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.Käytettävissäsi on myös laaja MITAX-palvelupisteverkosto.


Tarkista lähin palvelupisteesi!

Maksupääte

Point vx680-maksupääte Erilaiset maksukortit eivät ole mikään ongelma - eivät edes kustannuskysymys.
Yhteys mittarin ja maksupäätteen välillä varmistaa helpon ja joustavan maksukorttien käytön.

Mitaxin kanssa suosittelemme käytettäväksi Verifone Vx680-maksupäätettä (entinen Point). Myös aikaisempaa Vx670-maksupäättä voi vielä käyttää jos sinulla sellainen on käytössä.
Vx680-maksupääte hyväksyy kaikki yleisimmät maksukortit, mukaanlukien Visa Electronin sekä uudet sirulliset sekä etäluettavat debit/credit kortit, taksikortin, matkahuollon kortin sekä SOTE-kortin.

Valmistaja Verifone Finland oy :    puh. 09-477 433 10
Verifone-jälleenmyyjänä toimii Oulussa Oulun Toimistolaitteet Oy.

Katso tästä uusin Oulun Toimistolaitteiden tarjous pääte-mittaripaketista - alkaen 52€/kk.


Etelä-Karjalassa maksupäätteitä välittää Data Group Lappeenranta, puh. 0207 435 662.

Kymenlaaksossa maksupäätteitä välittää Suomen ATK-Maahantuonti Oy, puh. 0207 435 650.

Lisäksi on mahdollista käyttää PC- tai PDA-pohjaisia maksupääteohjelmistoja, esimerkiksi tilausjärjestelmän päätteellä.
Varusteet Verifone (Point) Vx680- ja Vx670-päätteille

Teline vx670- ja vx680-päätteille Autoteine varusteineen
Verifone Vx680 asettuu sille tehtyyn telineeseen tukevasti eikä pääse heilumaan ajon aikana. Pienellä sovituksella tätä telinettä voidaan käyttää myös Vx670-maksupäätteen kanssa.
Pääte on helppo nostaa paikoiltaan ja sijoittaa takaisin telineeseen.
Päätteen virta sekä maksutiedot kulkevat päätteen pohjassa olevien nastojen kautta jolloin pääte on helppo irroittaa ja ojentaa asiakkaalle sirukortin käyttöä varten.


Kuitti- ja taksapalvelu

Mitax-300 mittarit on mahdollista liittää palveluumme joko WLAN-sovitteella (vaatii tukiaseman joko toimistolle tai autoon) tai RTM-yksiköllä (vaatii dataliittymän (eli SIM-kortin)).
Palvelu sisältää seuraavat ominaisuudet:
  • Kuittitietojen talletus. Kaikista mittarilla tehdyistä kuiteista talletetaan täydeliset kopiot palveluumme vuosien ajaksi. Saat mistä tahansa kuitista helposti kopiot vuosienkin päästä!
  • Raporttien siirto. Kaikki mittarin raportit (vuoro, kuukausi ja vuosi) siirtyvät myös langattomasti palveluun välittömästi. Paperikappaleita ei tarvitse enää kantaa vaivalloisesti toimistoon.
  • Taksojen päivitys. Uudet taksat päivittyvät helposti ilmatietä pitkin mittariin ja aktivoituvat heti oikeana päivänä.
  • Taksojen asetus. Aseta kaikkiin Mitax-mittareihesi taksat itse (kun tämä ensin vapautuu), täysin vapaasti verkkopalvelun kautta. Taksat päivittyvät mittareihin automaattisesti ennakkoon ja aktivoituvat haluttuna päivänä.
  • Paikannus (jos mittariin on liitetty erillinen GPS-yksikkö). Näe missä autosi ovat olleet viime aikoina ja missä ne ovat nyt.
Tutustu tästä nettipalveluun.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.Porti kt40-kirjoitin

Kirjoitin MITAX-mittareihin

Mikäli maksupäätettä ei tarvita, voidaan sen tilalla käyttää edullista Porti kt40-kirjoitinta, joka tulostaa tarvittavat käteis- ja laskutustositteet sekä raportit nopeasti ja luotettavasti.

Kirjottimen mitat:
75 x 103 x 45 mm
Paino:  205 g

Paperirulla :
leveys       57 mm
halkaisija   40 mm

Kaapeli on 1 m suoraan kytkentäyksikköön

Virrankulutus n. 50 mA, lepo max 3AOhjeita yms

Mitax-300 taksamittarin käyttöohje (matkaperusteinen kustannusten jako, 2017-05 alkaen)
Mitax-300 taksamittarin käyttöohje (vanhemmat ohjelmat)
Mitax-300 manual (2014/11)
Ohje Sote2/Tiketti/Taksi+ korttien käyttöön Mitax-300:n kanssa
Ohje Western Likuma-kortille Mitax-300:n sekä Mitax-21:n kanssa