Mitax-400MITAX-400 - Tehokas ja monikäyttöinen taksamittari

Etsitkö tietoja MITAX-300:stä? Klikkaa tästä

Etsitkö tietoja MITAX-21:stä? Klikkaa tästä


Lataa tästä kuittipalvelun sopimuslomake

MitaxAjot (Mitax-300) Android-sovelluksen asennus- ja ongelmanratkaisuohje

Sovelluksen asennuspaketti: https://trippi.fi/trans/MitaxAjot.apk


Mitax-400 on Suomessa suunniteltu ja valmistettu, täydellinen ja itsenäinen taksamittari kaikenlaiseen kuljetukseen - henkilöille, tavaroille, hinaukseen ja muuhun. Mitax-400 on suunniteltu täyttämään kaikki uusimmat vaatimukset, etenkin mukaanlukien KELAn uusimmat vaatimukset ja henkilöliikenteessä tapahtuneet muutokset.
Mittariin on liitettävissä erilaisia lisälaitteita jolloin saat aina juuri sellaisen paketin kuin mitä tarvitset.

Kannattaa huomioida mm:

Ajankohtaista...

Kesälomat 2024
24.4.2024
Olemme kesälomalla porrastetusti 15.6. - 31.7. välisellä ajalla.
Meitä ei välttämättä tällöin aina tavoita puhelimella, ja toimituksissa sekä verkkopalveluun liittyvissä päivityksissä voi kestää normaalia pitempään. Suosittelememme asioiden hoitamista ensisijaisesti tuki@trippi.fi sähköpostin kautta.


KELA hinnan nousevat
18.12.2023
KELAn korvaukset taksimatkasta kasvavat noin 4,5% 1.1.2024 alkaen.
Mitax-300 mittari tulee päivittää asentajalla; asentajille on toimitettu jo tarvittavat taksapaketit.
Mitax-400 voidaan päivittää netin kautta (palvelussa Taksat-sivu; jos taksat on tehty jo tätä kautta käyttäen valmiita taksapaketteja, päivitys tapahtuu automaattisesti), tai voit valtuutaa asentajan (vapaamuotoinen sähköposti meille; mikä yritys valtuuttaa ja mille asentajalle) suorittamaan taksojen päivityksen netin kautta puolestasi. Voit käydä myös asentajan luona.


Päivitys: Mitax-300 hyväksyntä päättyy
2.12.2022
Mitax-300:n mittalaitehyväksyntä päättyy 16.12.2022. Aiemmasta tiedosta poiketen tämä ei estä mittarin käyttöä eikä asennusta - Mitax-300:n voi edelleen jatkossa asentaa uuteenkin autoon ja käyttää siinä, ilman mitään kiinteää takarajaa.
Mittarin ohjelmatila on kuitenkin lähes lopussa, joten pakollisten päivitysten (kuten ALV-muutos) lisäksi mitään muita päivityksiä siihen ei enää tule.


ALV-muutos ja KELA-hinnat
1.11.2022
Hallituksen esitys ALV:n tilapäisestä on hyväksytty. Mitaxin tapauksessa taksoihin ei kosketa, vaan mittareille päivitetään uusi ohjelma joka osaa automaattisesti käsitellä tämän ajan hinnat ALV0-myyntinä ja palaa tämän tilapäinsmuutoksen lopussa automaattisesti normaaliin ALV-kantaan.
Nykyiset KELA-hinnat ovat myös tilapäisiä, päättyen vuoden vaihteessa. Esityksen mukaan nämä säilyvät vielä ensi vuoden, mutta tämä päätös käsitellään vasta marraskuun lopussa, joten mittariohjelmiakaan varten ei voida tämän takia julkaista ennen tätä. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa että kaikki mittarit voidaan, ja myös tulee päivittää joulukuun aikana.
Päivitämme tilanteen tällä sivulla sitä mukaa kun tietoa tulee.


Mittareita taas saatavissa!
13.10.2022
Mitax-400 mittareiden saatavuus on saatu varmistettua talven ajaksi. Mittareita on toimitettu ja toimitetaan jatkuvasti jälleenmyyjille/asentajille joilla on ennakkotilauksia tehtynä.
Ota yhteys paikalliseen asentajaasi saadaksesi tarkempaa tietoa milloin oma mittarisi on saatavissa. Tilausjonosta johtuen emme toimita mittareita vielä suoraan autoilijoille.


ALV-muutos
13.10.2022
Hallituksen kaavailema tilapäinen ALV-muutos tulee vaikuttamaan mittareihinkin. Selvitämme parhaillaan miten tämä onnistuisi kaikken parhaiten. Toivomme että voimme tehdä päivityksen yhdellä mittariohjelman päivityksellä joka tulisi olla tehtynä ennen vuoden vaihdetta.


Hinnan korotus
26.9.2022
Eräiden komponenttien saatavuustilanne on edelleen erittäin vaikea jonka takia näiden hinnat ovat erittäin korkealla. Tästä johtuen myös mittarin hintaa on jouduttu nostamaan huomattavasti, mittarin hinta on nyt 1720eur + ALV 24% (sis. 4G-modulin tiedon siirtoon, ei sisällä kirjoitinta, maksupäätettä tai maksupäätteen telinettä).Liitettävyys

Mittarissa on aina sisäänrekennettuna GPS (paikka- ja reittitietoon), WLAN (päivityksiin) ja Bluetooth (esim. tilauspäätteen liittämiseksi), ja lisäksi lisävarusteena on saatavissa 3G-moduli jolla tiedot siirtyvät nopeasti missä tahansa. Lisäksi mittarissa on myös langallinen RS232 yhteys, esimerkiksi ajoneuvotietokoneessa toimivaan välitysjärjestelmään.
Mittariin voidaan liittää kirjoitin, tai erilaisia maksupäätteitä aina tarpeen mukaan, joko langallisella tai langattomalla liitännällä.

Taksat

Mitax-400 taksarakenne on suunniteltu erittäin joustavaksi. Mittariin on ohjelmoitavissa 32 erilaista taksaa (joista yksi, "nollataksa", on aina odotus). Alla muutamia esimerkkejä siitä mikä on mahdollista. Kaikkia alla olevat esimerkit on mahdollista ohjelmoida mittariin, jopa yhtä aikaa;

Ulkoiset järjestemät

Mitax-400 voidaan liittää erilaisiin maksu-, ajovälitys-, seuranta ja muihin järjestelmiin. Tällöin kaikki auton ja ajon tiedot välittyvät automaattisesti järjestelmän ja mittarin välillä, esimerkiksi ajon aikana kertynyt hinta tai ajon päätteeksi toteutuneet maksutiedot, vaikka suoraan laskutukseen.
Mittarin rajapinnat ovat avoimia, joten se on helppo liittää mihin tahansa tilausjärjestelmään.
Voit liittää mittarin myös meidän palveluumme, jolloin tiedot siirtyvät suoraan autosta tietokantaan laskutusta tai seurantaa varten.
Mitax asentajat ja jälleenmyyjät

Käytettävissäsi on myös laaja MITAX-palvelupisteverkosto.


Tarkista lähin palvelupisteesi!
Maksupääte

Verifone vx680-maksupääte Mitaxin kumppaniksi suosittelemme Verifonen maksupäätettä. Aiempi vx680 malli (kuvassa oikealla) on poistumassa, ja sen korvaa uusi Verifone v400m malli. Autotelineen avulla mittariin yhdistetty maksupääte mahdollistaa helpot ja nopeat maksut maksutavasta riippumatta.

Maksupääte hyväksyy kaikki yleisimmät maksukortit, mukaanlukien Visa Electronin sekä uudet sirulliset sekä etäluettavat debit/credit kortit, taksikortin, matkahuollon kortin sekä SOTE-kortin.

Valmistaja Verifone Finland oy :    puh. 09-477 433 40

Verifone-jälleenmyyjinä toimivat mm (paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä):

Kuitti- ja taksapalvelu

Mitax-400 mittarit on mahdollista liittää palveluumme joko mittarin sisäisen WLAN-tuen avulla (vaatii tukiaseman joko toimistolle tai autoon) tai 4G-modulilla. Mitax-300:lla yhteys muodostetaan Android-puhelimissa toimivalla sovelluksella.
Palvelu sisältää seuraavat ominaisuudet: Tutustu tästä nettipalveluun.

Lataa tästä palvelusopimuslomake
Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.Porti kt40-kirjoitin

Kirjoitin MITAX-mittareihin

Mikäli maksupäätettä ei tarvita, voidaan sen tilalla käyttää edullista Porti kt40-kirjoitinta, joka tulostaa tarvittavat käteis-, korttimaksu- (jos käytät irrallista maksupäätettä) ja laskutustositteet sekä raportit nopeasti ja luotettavasti.

Kirjottimen mitat:
75 x 103 x 45 mm
Paino:  205 g

Paperirulla :
leveys       57 mm
halkaisija   40 mm

Kaapeli on 1 m suoraan kytkentäyksikköön

Virrankulutus n. 50 mA, lepo max 3AMitax-400 KELA-ohje alkaen 1.1.2022
Mitax-300 KELA-ohje alkaen 1.1.2022
Lataa tästä Mitax-400 käyttöohje
Svenska manual för Mitax-400
Lataa tästä ohje SOTE/Taksi+/Likuma korttien käyttöön 2019-12 ja uudemilla mittariohjelmilla