MITAX - Suomalainen taksamittari

Mitax-21
Mitax-21:n hyväksyntä on päättynyt

Mitax-21:n kansallinen tyyppihyväksyntä päättyi lokakuun lopussa 2016. Mittaria voi vielä käyttää autossa jossa se päättymishetkellä oli kiinni, mutta suosittelemme mittarin päivitystä Mitax-300:een viimeistään seuraavan auton vaihdon yhteydessä.

KELA-maksujen ositus

KELA on ilmoittanut että käyttöön halutaan uusi jaetun maksun laskutapa muuttuu sellaiseksi että kustannusten jako usean asiakkaan kesken tehdään asiakkaiden matkustaman matkan perusteella. Mitax-21:ssä ei ole resursseja tätä varten joten tällöin mittarin käyttö näihin ajoihin ei oikein enää onnistu järkevästi. Tämän takia mittarin voi joutua vaihtamaan odotettua nopeammin uuteen.

Mitax-21:n tyyppihyväksyntä päättyy

Mitax-21:n tyyppihyväksyntä päättyy 30.10.2016. Tämän hetkisen Trafin tulkinnan mukaan mittaria ei tämän jälkeen saisi asentaa uusiin autoihin, eli mittari tulee vaihtaa uuteen viimeistään tämän jälkeen autoa vaihdettaessa.

Uutta : ET-RTM

ET-RTM lähetinyksikkö on kytkettävissä lähes mihin tahansa taksamittariin, ja se "sieppaa" tulostettavat raportit, kuitit ja muut tulosteet heti tulostettaessa vaikuttamatta mitenkään itse mittarin tai kirjoittimen toimintaan.
Tulosteet lähetetään välittömästi GPRS-yhteyden avulla omaan sähköpostiisi. Mikäli auto ei ole kuuluvuusalueella, yksikkö säilyttää tulosteet muistissa kunnes ne voidaan lähettää. Tiedä jatkuvasti mitä autosi tekee.
Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Ajankohtaista tietoa Mitaxista

LIKUMA 2100
8.12.2011

Kaakon kulmalla otetaan käyttöön Western Systemsin LIKUMA 2100-kortti VPL ja SHL-matkoja varten. Kortin testaus Point Verifone Vx670-päätteissä on sujunut hyvin ja on tullut käyttöön joulukuun alusta.
Kortti tulee käyttöön Kotkassa ja Lappeenrannassa. Kortti on riippumaton autossa olevasta laitteistosta ja tilitykset voidaan hoitaa suoraan kortin antajalta autoilijalle ilman välikäsiä. Kortin etuna on matkaoikeuden reaaliaikainen varmentaminen palvelimelta jo ennen matkan alkua jolloin matkojen "ylikäyttö" estyy. Matkaoikeudet ovat palvelimella joten niiden mahdolliset muutokset tulevat voimaan välittömästi ilman että kentällä olevia kortteja tai laitteistoja tarvitsee päivittää.


KELA-suorakorvausjärjestelmän käyttöönotto
18.10.2010 -- päivitetty 3.11.2011

Suorakorvausjärjestelmää varten mittaria tai maksupäätettä ei tarvitse vaihtaa, mutta ne on päivitettävä järjestelmän tarvitsemalle tasolle.
KELA-suorakorvausjärjestelmää käyttöön otettaessa edetään seuraavan listan mukaisesti tässä järjestyksessä.
Voit myös ladata ohjeen maksupäätteen päivittämisestä helposti tulostettavassa PDF-muodossa tästä linkistä.Suorakorvausjärjestelmän ohje
18.10.2010

Uusin ohje jaetun maksun suorittamiseksi KELA-suorakorvausjärjestelmässä on ladattavissa tästä.Lue vanhempia tiedotteitaMITAX 21

Mitax-21 taksamittari on itsenäinen taksamittari johon voit liittää maksupäätteen. Näin käytössäsi on täydellinen ja toimiva järjestelmä.

Kannattaa huomioida mm:


Käytettävissäsi on myös laaja MITAX-palvelupisteverkosto.


Tarkista lähin palvelupisteesi!
Lataa MITAX käyttöohje (maaliskuu 2012) (n. 990 kB)

MITAX bruksanvisning (march 2012) (ca. 970 kB)

Lataa tästä pikaohje KELA-maksun suorittamiselle

Delbetalning anvisning för KELA-betalning


Maksupääte

Erilaiset maksukortit eivät ole mikään ongelma - eivät edes kustannuskysymys.
Yhteys mittarin ja maksupäätteen välillä varmistaa helpon ja joustavan maksukorttien käytön.

Mitaxin kanssa suosittelemme käytettäväksi Point Vx680-maksupäätettä. Myös aikaisempi Point Vx670-maksupääte on käytettävissä.
Vx680-maksupääte hyväksyy kaikki yleisimmät maksukortit, mukaanlukien Visa Electronin sekä uudet debit/credit kortit, taksikortin, matkahuollon kortin sekä SOTE-kortin.

Valmistaja Point Transaction Systems :    puh. 09-477 433 10
Point-jälleenmyyjänä toimii Oulussa Oulun Toimistolaitteet Oy.
Point vx680-maksupääte
Lisäksi on mahdollista käyttää PC- tai PDA-pohjaisia maksupääteohjelmistoja, esimerkiksi tilausjärjestelmän PC:llä.

Alueilla joilla on käytössä X-Card tarvitaan maksupäätteen lisäksi erillinen X-Card lukulaite kortin lukemiseksi.


Varusteet Point Vx680- ja Vx670-päätteille

Autoteine varusteineen
Point Vx680 asettuu sille tehtyyn telineeseen tukevasti eikä pääse heilumaan ajon aikana. Pienellä sovituksella tätä telinettä voidaan käyttää myös Vx670-maksupäätteen kanssa.
Pääte on helppo nostaa paikoiltaan ja sijoittaa takaisin telineeseen.
Päätteen virta sekä maksutiedot kulkevat päätteen pohjassa olevien nastojen kautta jolloin pääte on helppo irroittaa ja ojentaa asiakkaalle sirukortin käyttöä varten.

Teline vx670- ja vx680-päätteille

Kirjoitin MITAX-mittareihin

Mikäli maksupäätettä ei tarvita, voidaan sen tilalla käyttää edullista Porti kt40-kirjoitinta, joka tulostaa tarvittavat käteis- ja laskutustositteet sekä raportit nopeasti ja luotettavasti. Porti kt40-kirjoitin

Kirjottimen mitat:
75 x 103 x 45 mm
Paino:  205 g

Paperirulla :
leveys       57 mm
halkaisija   40 mm

Kaapeli on 1 m suoraan kytkentäyksikköön

Virrankulutus n. 50 mA, lepo max 3A